Bowen op de werkplek

Behandeling met resultaat

Bowentherapie heeft ook op de werkplek een belangrijke toepassing: het bevordert de gezondheid van werknemers, biedt verlichting bij fysieke klachten en helpt het ziekteverzuim te verminderen. Ongeacht de lichamelijke conditie of leeftijd is Bowentherapie effectief bij het behandelen van chronische en acute pijn en het verbeteren van de lichaamshouding. Daarnaast geef het verlichting van fysieke en emotionele stress en verbetert het de algehele gezondheid en het energieniveau.

Merkbaar resultaat

Een beproefde en ook door mij veel gebruikte werkwijze is het geven van een kort behandeltraject bestaande uit een drietal behandelingen met een interval van een week. Drie behandelingen zijn meestal genoeg om tot duidelijke resultaten te komen. Dit is uiteraard mede afhankelijk van de soort klachten en hoe lang de situatie al aanwezig is. Bij chronische klachten wordt vaak een aantal behandelingen extra gedaan, met eventueel een wat langere interval.

Wanneer klachten geheel of gedeeltelijk zijn verdwenen, dan wordt vervolgens vaak gekozen voor een periodieke preventieve behandeling om een optimale conditie te behouden. De behandelfrequentie is ook enigszins afhankelijk van het soort klachten, maar varieert in het algemeen van 1 keer per 2 tot 3 maanden.

Kosteneffectiviteit

Drie behandelingen zijn meestal genoeg om tot duidelijke resultaten te komen. Bowentherapie heeft een hoger dan gemiddeld slagingspercentage ten opzichte van andere behandelmethoden.

Voordelen voor de werkgever

Fysieke overbelasting en stress zijn de voornaamste oorzaken van ziekteverzuim. Bowentherapie heeft bewezen dat regelmatige toepassing deze klachten kan voorkomen en beperken. 
Tijdens de behandeling zal de therapeut vroegtijdig klachten kunnen signaleren die tot langdurig ziekteverzuim kunnen leiden.

Als therapeut kan ik de werknemer advies geven voor het tijdig kenbaar maken van klachten bij de werkgever of arbodienst. 
Investeren in de gezondheid en het welbevinden van de werknemer houdt het bedrijf gezond en verdient zichzelf vlot terug. Een ziektedag kost de werkgever gemiddeld € 250,- (bron: ArboNed, april 2019) per werknemer.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over de mogelijkheden in jouw bedrijf.

Meer informatie

Meer informatie over de techniek en research

Informatie over de behandeling en resultaten

Cliëntenervaringen

Ontdek hoe Bowentherapie anderen heeft geholpen

Bekijk een overzicht van veelgestelde vragen