Bowentherapie

Behandeling met resultaat

Bowentherapie (ook wel fasciatherapie) is een zeer effectieve behandelmethode die het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleert.

Dit gebeurt door met de duimen/vingers een korte rollende beweging te maken op specifieke plaatsen op zacht weefsel – meestal spieren en pezen. Door op deze manier het lichaam te stimuleren treden veranderingen op die leiden naar herstel.

Behandeling en resultaat

Ongeacht de lichamelijke conditie of leeftijd is Bowentherapie effectief bij het behandelen van chronische en acute pijn, het verbeteren van de lichaamshouding, versnellen van het herstel bij letsel en ongelukken, verlichting van fysieke en emotionele stress en het verbeteren van de algehele gezondheid en het energieniveau.

De behandeling wordt als zachtzinnig, subtiel en ontspannend ervaren. Juist deze combinatie van eigenschappen maakt Bowentherapie zo uniek.

Over de techniek

De behandelmethode is ontwikkeld door Thomas Ambrose Bowen in Australië. Sinds de jaren 60 van de vorige eeuw heeft hij deze methode binnen zijn zeer drukke praktijk verdiept en verfijnd en tientallen jaren met groot succes toegepast.

Tijdens de jaren zeventig werd de aandacht van andere professionals getrokken door deze succesvolle behandelmethode. In de daarop volgende jaren is een aantal van deze professionals begonnen met wat daarna de Bowentechniek of Bowentherapie werd genoemd.

In Nederland is de methode steeds bekender aan het worden. In Australië, Nieuw Zeeland, Engeland, de Verenigde Staten en vele andere landen wordt de Bowentherapie al jaren in professionele praktijken, zorginstellingen en de sportwereld met succes ingezet.

Lees meer over de Bowentechniek

Meer informatie

Meer informatie over de techniek en research

Informatie over de behandeling en resultaten

Ontdek hoe Bowentherapie anderen heeft geholpen

Bekijk een overzicht van veelgestelde vragen

Wil je een afspraak maken?

Bel 06 12 40 08 79 of vul het contactformulier in