Over mij

Paul van Holsteijn

Mijn naam is Paul van Holsteijn, Bowentherapeut (specialist in de werking van de fascia), adviseur op het gebied van voeding, orthomoleculaire toepassingen en leefstijl.

Ik werk doelgericht vanuit een pragmatische visie, met inzet van een groot inlevingsvermogen en uitgebreide werkervaring, waarvan 19 jaar met Bowentherapie.

Bowentherapie

Mijn specialisme is het toepassen van Bowentherapie (fasciatherapie) bij zeer uiteenlopende klachten. Het wordt vooral toegepast bij de behandeling van pijnklachten, psychosomatische klachten, diverse andere klachten en vaak preventief. Het is een bijzonder werkzame therapie die tot vlot herstel van jouw klachten kan leiden.

Ik denk voor je, en samen met je, in mogelijkheden en oplossingen.

 

Met vriendelijke groet,

Paul van Holsteijn
Registertherapeut BCZ
Aangesloten bij NVST

    

Ervaringen van cliënten

 • Allereerst een goede ontvangst en een goede uitleg gehad. Na 1 à 2 behandelingen kreeg ik het idee dat er al goede resultaten waren. Minder pijn in mijn schouder en nek, en op het ogenblik – na drie behandelingen – ben ik pijnvrij. Dus voor mij heeft het tot nu toe goed geholpen.
  Wil, januari 2017
 • Al jaren heb ik rugklachten. Ik heb wat therapieën gehad, met wisselend succes. Ik kwam terecht bij de Bowentherapie van de heer Paul van Holsteijn. Inmiddels ben ik 87. Ik weet dat deze therapie mijn rug niet kan helen, maar elke dag is door de pijn en de beperkingen die deze kapotte rug teweeg brengt een uitdaging. Daarom ga ik iedere 4 weken naar de praktijk van de heer van Holsteijn. Het geeft me nieuwe energie om elke dag weer opnieuw deze uitdaging aan te gaan.
  Riek, januari 2017
 • Paul heeft mijn kuitblessure goed kunnen behandelen. Sindsdien kom ik met regelmaat voor een behandeling ter preventie van blessures. Dat bevalt mij prima. Ik kan wel stellen dat ik haast geen lichamelijk letsel meer heb gehad.
  Pieter Fervent sporter
 • Bijna twee jaar liep ik met polsklachten. Ziekenhuis in en ziekenhuis uit. Radeloos werd ik er van. Op dat moment hoorde ik voor het eerst over Bowentherapie. Na een fijn intakegesprek begon ik met de behandeling. Vrij snel merkte ik resultaat. De pijn en klachten namen af en langzaamaan kon ik mijn werkzaamheden hervatten.
  Jeanette, januari 2017
 • Een aantal jaren heb ik met hoofdpijn gelopen. Ik kwam vaak niet op school omdat ik er zo’n last van had. Na een aantal Bowenbehandelingen merkte ik al een verschil: ik ging weer veel meer naar school en haal nu veel hogere cijfers, ben veel vrolijker en zit stukken beter in mijn vel!
  Jongen, 13 jaar
 • Ik heb hooikoorts en astma, waarvoor ik medicijnen gebruik. Ik was eigenlijk altijd verkouden. Vooral als ik lachte had ik veel last van slijm en een piepende ademhaling. Na één behandeling met Bowentherapie was ik veel minder verkouden en had ik ’s nachts veel minder last van benauwdheid. Nu, aan het eind van de therapie, gebruik ik nauwelijks meer medicatie en ben ik nog maar af en toe verkouden. Ik heb dit jaar nog geen hooikoorts gehad en kan zelfs weer sporten.
  Simone, 26 jaar
 • Ik had al jaren last van rug- en bekkenklachten en ook van een slapend been. Op aanraden van een vriend ging ik naar een Bowentherapeut. De behandelingen waren zeer ontspannend en pijnloos. Bij andere therapieën ging mijn rug ‘op slot’, maar na Bowen voelde ik enorm veel ruimte en bewegingsvrijheid. Mijn rug is nu weer stabiel en ik heb bijna nooit meer pijn.
  Jan, 48 jaar
 • Maandenlang had ik rug-, arm- en nekpijn, waardoor ik niet goed kon functioneren. Autorijden deed teveel pijn en ik kon niet eens meer zelf mijn veters strikken. Door Bowentherapie kon ik al na 3 behandelingen mijn nek beter draaien en daardoor gemakkelijker autorijden. Na 6 behandelingen kon ik weer dagelijkse dingen doen, zoals boodschappen en huishoudelijke klusjes. Nu draai ik weer volop in het leven mee.
  Mevr. G. de V.
 • “Beste Paul, sinds ik bij jou geweest ben, ben ik een ander persoon. Geen pijn of beperking, gaat uitstekend. Dank makker 😁😁”