Behandeling van (chronische) hoofdpijn in Ede

(Chronische) hoofdpijn behandelen met fasciatherapie

In Nederland hebben naar schatting honderdduizenden mensen last van chronische hoofdpijn. Dit type hoofdpijn beïnvloedt het uitvoeren van taken in het dagelijks leven sterk. Hoofdpijn wordt officieel chronisch genoemd wanneer deze meer dan vijftien dagen per maand optreedt, gedurende drie maanden of meer.

De oorzaken zijn divers, maar vaak wordt spanningshoofdpijn veroorzaakt door een teveel aan stress, die op allerlei manieren kan ontstaan. (Chronische) hoofdpijn kan niet alleen fysieke, maar ook psychische effecten hebben. Het is belangrijk om eerst een huisarts te raadplegen als je last hebt van (chronische) hoofdpijn.

Hoe verlicht fasciatherapie (chronische) hoofdpijn?

Het behandelen van (chronische) hoofdpijn is mogelijk. Fasciatherapie biedt voor veel mensen een aanzienlijke verlichting van hun hoofdpijn.

Deze behandelmethode is gericht op het verminderen van de onderliggende stress die vaak de oorzaak is van hoofdpijn. Dit gebeurt door het herstellen van het fasciale weefsel, een type bindweefsel dat zich door het hele lichaam bevindt.

Bij acute of langdurige stress kan de structuur van dit bindweefsel verstoord raken. Door middel van fasciatherapie vindt het fasciale weefsel zijn originele, optimale structuur terug.

behandeling van chronische hoofdpijn met fasciatherapie

Om dit proces in gang te zetten, voert de fasciatherapeut subtiele, rollende bewegingen uit over de spieren en pezen in verschillende delen van het lichaam. Deze behandeling zorgt in veel gevallen voor een toename van energie en een afname van de pijnklachten.

Wordt fasciatherapie vergoed?

Veel zorgverzekeraars vergoeden fasciatherapie geheel of gedeeltelijk, onder de naam ‘natuurgeneeskundige behandelingen’. Bij je verzekeraar kun je checken of je verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. Neem van tevoren contact op met je zorgverzekeraar of kijk de voorwaarden voor vergoeding na in je polis.

Heb je meer vragen?

Heb je vragen over fasciatherapie? Op deze pagina vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Spreek je liever met een ervaren fasciatherapeut over de mogelijkheden die fasciatherapie kan bieden bij jouw (chronische) hoofdpijn? Neem dan vrijblijvend contact op met Paul van Holsteijn via 06 12 40 08 79 of via het contactformulier.

Paul van Holsteijn

Over mij

Paul van Holsteijn, fasciatherapeut

Mijn naam is Paul van Holsteijn, fasciatherapeut (ook Bowentherapeut genoemd) en adviseur op het gebied van voeding, orthomoleculaire toepassingen en leefstijl. Ik werk doelgericht vanuit een pragmatische visie, met inzet van een groot inlevingsvermogen.

In mijn praktijk behandel in Ede ik al ruim 19 jaar met positief resultaat cliënten die last hebben van (chronische) hoofdpijn d.m.v. fasciatherapie. Ik ben aangesloten bij RBCZ en NVST.

Ik denk voor je, en samen met je, in mogelijkheden en oplossingen. Voor meer informatie, of voor het maken van een afspraak, kun je telefonisch contact opnemen, per email, of via het contactformulier.

Afspraak maken voor fasciatherapie bij (chronische) hoofdpijn in Ede

Al ruim 19 jaar positief resultaat met fasciatherapie bij hoofdpijn en andere klachten