Behandeling van rugklachten en rugpijn in Ede

Acute en chronische rugklachten behandelen met fasciatherapie

In mijn praktijk in Ede behandel ik al ruim 19 jaar met veel succes cliënten met uiteenlopende klachten, waaronder rugklachten zoals acute lumbago (spit), aspecifieke lage rugklachten, en rugklachten na een ongeluk.

Cliënten ervaren vaak snel een afname van hun acute of chronische rugpijn na enkele behandelingen met fasciatherapie. Deze therapie staat ook bekend als Bowentherapie of bindweefseltherapie en wordt meestal deels of volledig vergoed door zorgverzekeraars. Check hiervoor je polis of neem contact op met je verzekeraar.

Hoe kan fasciatherapie helpen bij jouw rugklachten?

Fasciatherapie stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. De therapie richt zich op de fascia: het bindweefsel dat zich door je hele lichaam bevindt, en dat een aantal belangrijke rollen speelt. Zo biedt het stevigheid aan het lichaam, draagt het bij aan de bloedsomloop, en zorgt het voor een soepele beweging van de spieren, gewrichten en organen.

Wanneer het fasciale weefsel verstoord raakt, door bijvoorbeeld blessures, stress, of weefselbeschadiging, raakt het zijn oorspronkelijke structuur kwijt. Dit kan leiden tot tijdelijke of chronische klachten.

Fasciatherapie zorgt voor herstel van het fasciale weefsel, zodat het zijn originele vorm terugvindt. Dit gebeurt door middel van subtiele, rollende bewegingen over de spieren. Een behandeling zorgt over het algemeen voor een snellere genezing, een afname van pijnklachten en een toename van energie.

behandeling van rugpijn met fasciatherapie
Door middel van subtiele, rollende bewegingen over de spieren wordt ervoor gezorgd dat het fasciale weefsel zijn originele vorm terugvindt.
behandeling van rugklachten met fasciatherapie
De behandeling kan meestal gewoon plaatsvinden met kleding aan. Deze foto's zijn voornamelijk ter illustratie.

Wordt fasciatherapie vergoed?

Veel zorgverzekeraars vergoeden fasciatherapie geheel of gedeeltelijk, onder de naam ‘natuurgeneeskundige behandelingen’. Bij je verzekeraar kun je checken of je verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. Neem van tevoren contact op met je zorgverzekeraar of kijk de voorwaarden voor vergoeding na in je polis.

Heb je meer vragen?

Heb je vragen over fasciatherapie? Op deze pagina vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Spreek je liever met een ervaren fasciatherapeut over de mogelijkheden die fasciatherapie jou kan bieden? Neem dan vrijblijvend contact op met Paul van Holsteijn via 06 12 40 08 79 of via het contactformulier.

Paul van Holsteijn

Over mij

Paul van Holsteijn, fasciatherapeut

Mijn naam is Paul van Holsteijn, fasciatherapeut (ook Bowentherapeut genoemd) en adviseur op het gebied van voeding, orthomoleculaire toepassingen en leefstijl. Ik werk doelgericht vanuit een pragmatische visie, met inzet van een groot inlevingsvermogen.

In mijn praktijk behandel ik al ruim 19 jaar met positief resultaat cliënten die last hebben van rugpijn d.m.v. fasciatherapie in Ede (omgeving Wageningen, Veenendaal en Barneveld). Ik ben aangesloten bij RBCZ en NVST.

Ik denk voor je, en samen met je, in mogelijkheden en oplossingen. Voor meer informatie, of voor het maken van een afspraak, kun je telefonisch contact opnemen, per email, of via het contactformulier.

Afspraak maken voor fasciatherapie bij rugklachten in Ede

Al ruim 19 jaar positief resultaat met fasciatherapie bij rugpijn