Bindweefseltherapie in Ede, Gelderland

Effectief bij acute en chronische klachten

Wat is bindweefseltherapie?

Bindweefseltherapie is een behandelingsmethode die gericht is op het fasciale weefsel. Dit is een type bindweefsel dat zich door het hele lichaam bevindt. Bindweefseltherapie staat meestal bekend onder de naam fasciatherapie, maar wordt ook wel Bowentherapie genoemd, naar de ontwikkelaar van de techniek.

Het fasciale weefsel vervult een aantal belangrijke functies: het biedt stevigheid, stabiliseert, en houdt bloedvaten open. Bovendien zorgt het ervoor dat je spieren, organen en gewrichten soepel langs elkaar kunnen bewegen.

Soms wordt dit bindweefsel echter overprikkeld. Dit kan komen door o.a. blessures, weefselbeschadiging of andere vormen van stress. Het gevolg is een afname van de veerkracht van het lichaam, met soms chronische klachten als gevolg.

Het doel van bindweefseltherapie is het herstellen van het fasciale weefsel, zodat deze zijn originele, tijdelijk verstoorde vorm terugvindt. Een behandeling kan succesvol worden ingezet bij een groot scala aan klachten, waarbij het de genezing helpt bevorderen, pijnklachten afnemen en je meer energie krijgt.

fasciatherapie
fasciatherapie bij voetklachten

Bij welke klachten is bindweefseltherapie effectief?

Bindweefseltherapie is effectief voor jong en oud, en in te zetten bij zowel acute als chronische klachten. Cliënten ervaringen de behandeling als subtiel, zachtaardig en ontspannend.

Een behandeling is meestal zeer effectief bij de volgende klachten, met vaak snel resultaat:

  • Pijnklachten, met name aan rug, nek, en schouder
  • Gewrichtspijn
  • (Sport)blessures
  • Migraine en andere soorten hoofdpijn
  • Stressgerelateerde klachten
  • Hooikoorts

Hoe werkt bindweefseltherapie?

Gedurende een behandeling voert de therapeut subtiele rolbewegingen uit op verschillende plaatsen op het lichaam. Tijdens de behandeling, die meestal zo’n 45 minuten duurt, kan de kleding in de meeste gevallen gewoon worden aangehouden.

Door middel van de rolbewegingen zorgt bindweefseltherapie ervoor dat het fasciale weefsel weer in zijn oorspronkelijke vorm terug raakt, en zo zijn functie beter kan uitoefenen.

In plaats van te focussen op een enkele klacht werkt bindweefseltherapie op het hele lichaam. Het herstelt de balans via het autonome zenuwstelsel, die het grootste deel van de lichaamsfuncties beïnvloedt en regelt.

Naast het afnemen van stress en pijnklachten, ervaren cliënten na een behandeling meestal een toename in hun energieniveau, die ook in de dagen of weken na de behandeling voortduurt.

Meer informatie over de behandeling

fasciatherapie bij onderrug

Over mij

Paul van Holsteijn, fasciatherapeut

Mijn naam is Paul van Holsteijn, fasciatherapeut (ook Bowentherapeut genoemd) en adviseur op het gebied van voeding, orthomoleculaire toepassingen en leefstijl. Ik werk doelgericht vanuit een pragmatische visie, met inzet van een groot inlevingsvermogen.

In mijn praktijk behandel ik al ruim 19 jaar met success cliënten d.m.v. fasciatherapie / bindweefseltherapie in Ede (omgeving Wageningen, Veenendaal en Barneveld). Ik ben aangesloten bij RBCZ en NVST.

Ik denk voor je, en samen met je, in mogelijkheden en oplossingen. Voor meer informatie, of voor het maken van een afspraak, kun je telefonisch contact opnemen, per email, of via het contactformulier.

Verhalen van cliënten

Hoe bindweefseltherapie hen heeft geholpen

Afspraak maken voor bindweefseltherapie in Ede

Al ruim 19 jaar positief resultaat met bindweefseltherapie bij uiteenlopende klachten