Fasciatherapie in Ede, Gelderland

Effectief bij acute en chronische klachten

Wat is fasciatherapie?

Fasciatherapie (ook wel Bowentherapie) is een behandelingstechniek die zich richt op de fascia, het bindweefsel dat zich door het gehele lichaam bevindt.

De fascia hebben een aantal cruciale functies in het lichaam: ze stabiliseren, bieden stevigheid, houden bloedvaten open, en zorgen ervoor dat je spieren, organen en gewrichten soepel langs elkaar kunnen bewegen zonder teveel wrijving.

Het kan echter zijn dat de fascia overprikkeld worden of blijven, bijvoorbeeld door stress, blessures of weefselbeschadiging. Dit vermindert o.a. de circulatie en beïnvloedt de zenuwen die door de fascia lopen, met vaak chronische klachten als gevolg.

Fasciatherapie zorgt voor herstel van de fascia, waardoor deze hun originele, tijdelijk verstoorde, vorm terugvinden. Een behandeling heeft een dusdanig effect dat het genezing helpt bevorderen, pijnklachten afnemen en je meer energie krijgt.

fasciatherapie
fasciatherapie bij voetklachten

Bij welke klachten is fasciatherapie effectief?

Fasciatherapie is toe te passen in vrijwel elke situatie: voor jong en oud, bij acute en chronische klachten. De behandeling wordt als zachtzinnig, subtiel en ontspannend ervaren. Juist deze combinatie van eigenschappen maakt fasciatherapie zo uniek.

Een behandeling is met name vaak effectief bij de volgende klachten, met meestal snel resultaat:

  • Pijnklachten, met name aan rug, nek, en schouder
  • Stressgerelateerde problemen
  • Migraine en andere soorten hoofdpijn
  • Gewrichtspijn
  • Hooikoorts
  • (Sport)blessures

Hoe werkt fasciatherapie?

Tijdens een behandeling worden op verschillende plaatsen op het lichaam lichte rolbewegingen uitgevoerd. Ook op plaatsen waar ogenschijnlijk geen klachten zijn. Bij een behandeling kan de kleding meestal gewoon worden aangehouden. Een behandeling duurt zo’n 45 minuten.

Fasciatherapie zorgt voor het opheffen van verstoringen in het gehele lichaam zodat de fascia en de omliggende weefsels hun oorspronkelijke functie kunnen uitoefenen.

In plaats van te focussen op een enkele klacht werkt fasciatherapie dus op het hele lichaam. Het herstelt de balans via het autonome zenuwstelsel. Dit deel van het zenuwstelsel beïnvloedt en regelt het overgrote deel van onze lichaamsfuncties en is gevoelig voor stress.

Meer informatie over de behandeling

fasciatherapie bij onderrug

Over mij

Paul van Holsteijn, fasciatherapeut

Mijn naam is Paul van Holsteijn, fasciatherapeut (ook Bowentherapeut genoemd) en adviseur op het gebied van voeding, orthomoleculaire toepassingen en leefstijl. Ik werk doelgericht vanuit een pragmatische visie, met inzet van een groot inlevingsvermogen.

In mijn praktijk behandel ik al ruim 19 jaar met success cliënten d.m.v. fasciatherapie in Ede (omgeving Wageningen, Veenendaal en Barneveld). Ik ben aangesloten bij RBCZ en NVST.

Ik denk voor je, en samen met je, in mogelijkheden en oplossingen. Voor meer informatie, of voor het maken van een afspraak, kun je telefonisch contact opnemen, per email, of via het contactformulier.

Verhalen van cliënten

Hoe fasciatherapie hen heeft geholpen

Afspraak maken voor fasciatherapie in Ede

Al ruim 19 jaar positief resultaat met fasciatherapie bij uiteenlopende klachten