Behandeling van nekpijn en nekklachten in Ede

Acute en chronische nekpijn behandelen met fasciatherapie

Nekpijn kan het dagelijks leven enorm lastig maken. Chronische nekpijn ontwikkelt zich vaak wanneer we langdurig een verkeerde houding aannemen — bijvoorbeeld door veel computerwerk of gebukt werk. Acute nekpijn komt veelal voor als gevolg van een ongeluk of verkeerde beweging.

Bij aanhoudende en/of ernstige nekpijn is het belangrijk om een huisarts te plegen. Om nekklachten te behandelen en te verlichten kan fasciatherapie in veel gevallen succesvol worden ingezet. Deze subtiele therapie is gericht op het herstellen van het bindweefsel dat zich door het hele lichaam — en dus ook in de nek — bevindt.

Hoe werkt fasciatherapie bij nekklachten?

Het zogeheten fasciale weefsel zorgt ervoor dat je spieren en gewrichten goed langs elkaar kunnen bewegen, zonder teveel wrijving. Bij een verstoring, door bijvoorbeeld (fysieke) stress of blessures, raakt het fasciale weefsel tijdelijk zijn optimale structuur kwijt. Dit kan veel soorten lichamelijke klachten veroorzaken, waaronder langdurige nekpijn.

Middels fasciatherapie wordt het fasciale weefsel geholpen om terug te komen in zijn originele structuur. Door middel van subtiele, rollende bewegingen over de spieren wordt het bindweefsel gestimuleerd om deze oorspronkelijke structuur terug te vinden.

Dit verbetert de bewegingsvrijheid, de bloedsomloop, en het energieniveau. En, heel belangrijk: het zorgt in de meeste gevallen voor het afnemen of het verdwijnen van de acute of chronische nekpijn.

Twintig jaar ervaring met het behandelen van nekpijn in Ede

Als fasciatherapeut behandel ik al bijna twintig jaar met veel succes cliënten met verschillende klachten, waaronder nekklachten. Vaak is er na 2 à 3 behandelingen van ongeveer 45 minuten al een merkbaar verschil. Meer behandelingen zorgen over het algemeen voor een verdere afname van pijnklachten. Lees meer over de behandeling.

behandeling van nekklachten met fasciatherapie
behandelen van nekpijn met fasciatherapie

Wordt fasciatherapie vergoed?

Veel zorgverzekeraars vergoeden fasciatherapie geheel of gedeeltelijk, onder de naam ‘natuurgeneeskundige behandelingen’. Bij je verzekeraar kun je checken of je verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. Neem van tevoren contact op met je zorgverzekeraar of kijk de voorwaarden voor vergoeding na in je polis.

Heb je meer vragen?

Heb je vragen over fasciatherapie? Op deze pagina vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Spreek je liever met een ervaren fasciatherapeut over de mogelijkheden die fasciatherapie kan bieden bij jouw nekklachten? Neem dan vrijblijvend contact op met Paul van Holsteijn via 06 12 40 08 79 of via het contactformulier.

Paul van Holsteijn

Over mij

Paul van Holsteijn, fasciatherapeut

Mijn naam is Paul van Holsteijn, fasciatherapeut (ook Bowentherapeut genoemd) en adviseur op het gebied van voeding, orthomoleculaire toepassingen en leefstijl. Ik werk doelgericht vanuit een pragmatische visie, met inzet van een groot inlevingsvermogen.

In mijn praktijk behandel ik al ruim 19 jaar met positief resultaat cliënten die last hebben van nekpijn d.m.v. fasciatherapie in Ede (omgeving Wageningen, Veenendaal en Barneveld). Ik ben aangesloten bij RBCZ en NVST.

Ik denk voor je, en samen met je, in mogelijkheden en oplossingen. Voor meer informatie, of voor het maken van een afspraak, kun je telefonisch contact opnemen, per email, of via het contactformulier.

Afspraak maken voor fasciatherapie bij nekpijn in Ede

Al ruim 19 jaar positief resultaat met fasciatherapie bij nekklachten