Fasciatherapie: een goed alternatief voor fysiotherapie in Ede bij veel klachten

Ben je op zoek naar een alternatief voor fysiotherapie? Fasciatherapie is in veel gevallen een effectieve methode om relatief snel stress, pijnklachten, of blessures te verlichten of te verhelpen.

In mijn praktijk in Ede (Gelderland) behandel ik al ruim 19 jaar met veel succes cliënten met uiteenlopende klachten, waaronder blessures, astma, fibromyalgie, nekpijn, rugpijn, schouderklachten, hoofdpijn, migraine en gewrichtspijn. Meer over mij.

Wat is fasciatherapie?

Fasciatherapie is een effectieve behandelmethode die het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleert. Hoewel fasciatherapie op een andere manier werkt dan fysiotherapie, richten beide therapieën zich veelal op lichamelijke klachten zoals blessures, gewrichtspijn en spierpijn.

Vanwege de de grote effectiviteit wordt fasciatherapie steeds vaker toegepast en grotendeels door zorgverzekeraars vergoed, waardoor het regelmatig wordt gezien als een goed, zachtaardiger en vaak effectiever alternatief voor fysiotherapie.

Fasciatherapie is gericht op het bindweefsel dat zich door het gehele lichaam bevindt, de zogeheten fascia. Het wordt daarom ook soms bindweefseltherapie genoemd, of Bowentherapie, naar de ontwikkelaar Thomas Bowen.

Wat is fasciaal weefsel?

De fascia spelen een aantal belangrijke rollen in het lichaam. Ze stabiliseren, bieden stevigheid, en zorgen ervoor dat je spieren, organen en gewrichten soepel langs elkaar kunnen bewegen.

Soms wordt het fasciaal weefsel echter overprikkeld. Dit kan komen door blessures, stress, of weefselbeschadiging. Wanneer fascia wordt verstoord, raakt het uit zijn originele vorm, wat kan leiden tot chronische klachten.

Hoe werkt fasciatherapie?

Fasciatherapie zorgt voor herstel van de fascia. Door middel van subtiele, rollende bewegingen over de spieren zorgt de fasciatherapeut ervoor dat de fascia hun originele vorm terugvinden. Een behandeling zorgt voor een snellere genezing, een afname van pijnklachten en een toename van energie.

Is fasciatherapie een goed alternatief voor fysiotherapie?

In hoeverre is fasciatherapie een alternatief voor fysiotherapie? Dat hangt van je situatie af. In mijn praktijk in Ede (Gelderland) heb ik in de afgelopen 19 jaar vele mensen geholpen voor wie fysiotherapie onvoldoende resultaat gaf.

Veel van mijn cliënten ervoeren na twee à drie behandelingen met fasciatherapie al een aanzienlijke afname van hun chronische of acute pijnklachten, en meestal tevens een toegenomen energieniveau.

De meest succesvolle behandeling is die van rug-, nek- en schouderklachten. Maar ook verschillende vormen van stress en hoofdpijn behandel ik regelmatig, met veel succes en meestal snel resultaat. Op deze pagina vind je een overzicht van de meest voorkomende klachten waarbij fasciatherapie kan helpen.

Ongeacht de lichamelijke conditie of leeftijd is fasciatherapie effectief bij het behandelen van chronische en acute pijn, het verbeteren van de lichaamshouding, versnellen van het herstel bij letsel en ongelukken, verlichting van fysieke en emotionele stress en het verbeteren van de algehele gezondheid en het energieniveau.

De behandeling wordt als zachtzinnig, subtiel en ontspannend ervaren. Juist deze combinatie van eigenschappen maakt fasciatherapie zo uniek.

Wordt fasciatherapie vergoed door de zorgverzekering?

Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden de zogenoemde ‘natuurgeneeskundige’ behandelingen geheel of gedeeltelijk. Bij je verzekeraar kun je checken of je binnen een ‘aanvullend pakket’ verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. Neem van tevoren contact op met uw zorgverzekeraar of kijk de voorwaarden voor vergoeding na in uw polis.

Heb je meer vragen?

Heb je vragen over fasciatherapie? Op deze pagina vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Spreek je liever met een ervaren fasciatherapeut over de mogelijkheden die fasciatherapie jou kan bieden? Neem dan vrijblijvend contact op met Paul van Holsteijn via 06 12 40 08 79 of via het contactformulier.